Kontroller din fejlstrømsafbryder

Der er forskellige typer fejlstrømsafbrydere, de to mest almindelige er HFI og HPFI type A.
HFI-afbrydere installeres ikke længere, og har du en HFI-afbryder, bør du overveje at skifte den til en HPFI-afbryder, der er bedre tilpasset nutidens elektronik. Boliger opført efter 1. juli 1991, skal have HPFI-afbryder for at være lovlige.

Fordele ved at skifte til HPFI fra et ældre HFI-relæ

HFI opdager kun fejlstrøm ved 230/400Volt AC (vekselstrøm), altså det der er i husets kontakter. Den store forskel ved HPFI er at det kan opdage fejl, som giver dig stød ved 24 V jævnstrøm, dvs. fejl der kan opstå i dine husholdningsapparater, spillekonsoller og computere.
Det koster ikke meget at skifte til et HPFI-relæ, men det giver væsentlig øget sikkerhed for dig og din familie.
Hvis din fejlstrømsafbryder er mere end 10 år gammel, anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at du får en autoriseret elinstallatør til at kontrollere den.

Kontakt os for et tilbud på kontrol eller skifte.

Guide til test af din fejlstrømsafbryder

Du kan selv teste, om din fejlstrømsafbryder kan slå fra. Tryk på fejlstrømsafbryderens testknap. Den er ofte markeret med et ”T”. Hvis strømmen ikke straks afbrydes, så virker din fejlstrømsafbryder ikke (kravet er at det sker indenfor 1/3 sekund).
Du kan se et par eksempler på hvor testknappen sidder på en række forskellige fejlstrømsafbrydere på billedet til herunder.

Sådan tester du din fejlstrømsafbryder HFI og HPFI

Hvis du er i tvivl, så ring til os og bestil et servicetjek.
Bemærk: Når du tester din fejlstrømsafbryder, slår du strømmen fra i hele huset.

Sådan husker du det

En god måde at huske at kontrollere din fejlstrømsafbryder er, at gøre det til en del af din rutine i forbindelse med skiftet mellem sommertid og vintertid. Da betyder det også mindre, med den lille strømafbrydelse, da urene alligevel skal stilles om. Det er vigtigt at huske at kontrollere, da afbryderen ellers kan sætte sig fast, og du derfor mister den sikkerhed, anlægget giver.

En anden måde at huske det er at tilmelde sig Sikkerhedsstyrelsens sms-service og blive mindet om det to gange om året.
Du tilmelder dig ved at sende teksten HPFI til 1245.